YZ PV CS
Direktör Instruktör AB
Instruktör Tutor
Tutor cn
UTBILDNING FÖR PROFFS - KUNSKAP ÄR SÄKERHET
Bygg- och anläggningsarbete.
Denna AFS är grunden för hur en bra bygg- arbetsplats ska se ut för att samtliga som arbetar där ska få en så bra och säker arbetsplats som möjligt.
Systematiskt arbetsmiljöarbete.
AFS 1999:3 har dock en följeslagare, en AFS som bland annat beskriver hur man alltid ska utföra riskbedömningar innan arbete påbörjas. Akuta faror och risker ska tas bort omedelbart, vi accepterar dem inte. Dessa två AFS tillsammands beskriver verkligen hur ett arbete ska utföras så att arbetet kan ske på ett säkert sätt, både för den som utför uppgiften men även för dem som befinner sig i närheten av det utförda arbetet.
Inom många branscher finns en medvetenhet om att arbetsmiljön måste vara säker, olyckor ska inte ske.
Arbetsmiljön har blivit bättre
Det råder ingen tvekan om att arbetet blivit säkrare med åren, ett focus på förbättringar i arbetsmiljön har verkligen givit resultat.
1955 avled 425 personer i en arbetsplatsolycka, 2017 hade antalet sjunkit till 49 personer.
Men det finns mycket kvar att göra
Men många gånger glömmer man dock bort en viktig del i arbetet, en del som ofta är helt avgörande för om resultatet ska bli bra, människan utför arbetet. För att människan ska må bra måste vi alla arbeta mer med de mjuka värdena på arbetsplatsen.
Vi kan många gånger focusera väldiga resurser på vilka kollektiva eller personlga skyddsutrustningar man ska använda, men väldigt ofta glömmer vi bort att det är en människa som bär skydds- utrustningen eller blir skyddad av ett räcke i en byggställning.
Sjukskrivningar på grund av Organisatoriska och Social Arbetsmiljö
Sedan 2010 har antalet sjukdagar på grund av organisatoriska och sociala brister i arbetsmiljön ökat med mer än 70 procent.
Det har blivit vår nya folksjukdom!
Det finns flera sätt att arbeta med en bättre arbetsmiljö, alla företag och organisationer har sina önskemål och behov av mer, eller ibland ny kunskap. En utbildning kan vara generell eller företagsanpassas, utbildningen kan också focusera på olika delar av hur ett arbetsmiljöarbete ska utföras.
Alla ska ha kunskap så att de kan deltaga i arbetet med en säker arbetsmiljö, det gäller från ett landstingsägt sjukhus och rena tjänstemannaföretag till företag i byggbranschen.
Då gäller det att sjuksköterskan och byggarbetaren utbildas så att kunskapen inte enbart finns hos chefer och arbetsledare, samtliga på en arbetsplats ska delta i arbetet för en säker arbetsplats.
BAM
Bättre ArbetsMiljö
BAM är en utbildning för dem som har ett arbetsmiljöansvar. Chefer, arbetsledare och skyddsombud samt andra som har en yrkesroll där arbetsmiljöfrågor hanteras.
Denna utbildning är 2-3 dagar men kan även företagsanpassas med mer innehåll som är företags- eller branschspecifik. Man då göra denna utbildning till en hel veckas med tillägg som Asbest, Kemiska Arbetsmiljörisker eller liknande.
BAS P OCH U
ByggArbetsmiljöSamordnare
Den klassiska utbildningen för den som samordna arbetsmiljöfrågorna på en byggarbetsplats.
Alla byggarbetsplatser ska ha en utarbetad ArbetsMiljöPlan som ofta tas fram av den som blivit utsedd att vara BAS P, men denna plan ska hela tiden uppdateras och detta görs efter att arbetsplatsen etablerats av en BAS U.
Denna utbildning är 1 eller 2 dagar beroende på projektets storlek.
KONTOR
Vårt kontor finns i
Bandhagen, Stockholm.
Bjursätragatan 33
124 62 Bandhagen
(+44) 744 846 74 56
(+46) 76 758 24 09
(+46) 73 499 54 54
BETALNING
Betalning sker normalt med faktura 30 dagar. Det går även att betala med kort, PayPal och direkt banköverföring. Kontakta oss för mer information.
BANK
Copyright @ All Rights Reserved